Holistic Pulsing is een zachte, respectvolle behandelwijze, waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst op een speciaal op de persoon afgestemd ritme. Door het ritme wordt het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. De ritmische pulsen variëren van heel klein tot groter en ze kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat het zich ontspannen.

De continuïteit van het pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de gelegenheid zich aan de stromende golfbewegingen over te geven. Mede door het respecteren van de grenzen en de zachtheid ontstaat er een veilige sfeer. De pulsee kan zich steeds meer bewust worden van zijn eigen lichaam en kan op een steeds dieper niveau spanningen los gaan laten. De pulsee ligt met gemakkelijk zittende kleding aan op een massagetafel of matje.

Holistic Pulsing kan ondersteunend werken bij o.a.:

  • Het loslaten van stress, spanningen en angsten
  • Het verwerken van trauma’s
  • Pijnklachten
  • Burn-out

 

Tevens is Holistic Pulsing een fantastische methode om diepe ontspanning te bereiken; een cadeau voor jezelf!!

Holistic Pulsing laat zich uitstekend combineren met onze andere behandelmethoden en wordt altijd aanvullend op de lichaamsgerichte psychotherapie/E.E.N therapie ingezet. Informeer altijd zelf bij uw zorgverzekeraar of u mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.